NAJBOLJE IDEJE (TOP 5) | POSTANITE NAŠ ČLAN | KONTAKT | MARKETING  
     
NASLOVNA | MINIMALNA ULAGANJA | SREDNJA ULAGANJA | VELIKA ULAGANJA | MARKETING IDEJE | KREATIVNE IDEJE  
  POŠALJITE NAM VAŠU IDEJU  
 
Sve biznis ideje
Ideje za određeno vreme
Ideje za određeno mesto
Lokacija za Vaš biznis
Internacionalne ideje
Udruženi rad
Biznis filozofija
Pošaljite nam Vaše ideje
Reklame
letovanje grcka 2013
 
prevod sa engleskog na srpski
 
   
  11.02.2010.
 

        Ideja koja nije ni malo nova.  Ja bih je realizovao na sledeći način. Iznajmio bih lokal u blizini fakulteta, studentskog doma ili u blizini nekoliko većih preduzeća, a svakako bi dobra lokacija bila i u nekom tržnom centru ( ne mislim na nove fensi tržne centre poput Delta City-a ili Ušća). Firma bi mogla da nosi naziv recimo Fast cofe ili nešto tome slično, a na meniju bi se našle sve vrste kafa za poneti. Pored kafe tu bi se našle razne vrste čejeva (naravno za poneti), kokteli (alkoholni i bezalkoholni), onda standardna ponuda alkoholnih i bezalkoholnih pića, sendviči (nekoliko vrsta) i nekoliko vrsta poslastica kao chees cake.

   

        Prostor bih uredio veoma savremeno u crveno beloj kombinaciji sa modernim logom. Ambalaža bi bila standardna za tu vrstu posla sa aplikacijom firme, logoa, telefona i adrese. U cilju što boljeg reklamiranja poslao odštampao bih prigodne flajere koje bih delio recimo ljudima koji ujutru idu na posao i čekaju autobus. Za jutarnje časove uveo bih znatan popust na kafu i čaj.

 

        Za jedan ovakav posao početna ulaganja nisu mala. Početni troškovi na početku su Vam zakup lokala i njegovo opremanje, kupovina opreme i sirovina, kao i svi troškovi vezani za otvaranje preduzeća. Preporučio bih da na početku sami radite (uz pomoć ukućana, porodice, prijatelja ...) kako biste se iz prve ruke uverili da li bi jedna ovakva ideja ima prođu ili ne. Naravno, da se ne lažemo plaćanje dodatnog zaposlenog bi svakako bio kamenčić oko vrata koji bi doprineo vašem bržem utapanju u prosperitetnom srpskom ekonomskom moru. Šalu na stranu, ukoliko Vam kojim neverovatnim slučajem pođe za rukom da oživite jednu ovaku ideju, kasnije lako možete zaposliti dodatno osoblje, a zašto da ne razmišljati i o otvaranju objekta No 2. I širenju lanca.

Postojeći komentari :
Nick je rekao : Nije losa ideja, ustvari to je ideja koja zivi godinama na zapadu a i kod nas je zastupljena vec duze vreme. Ljudi to rade i prave profit tako da je i odrziva ideja takodje.
Helda je rekla : Nije lose...
Kickoff je rekao : Super je ideja, ja bih samo napravio malu izmjenu. Umjesto zakupa prostora, to bih radio u necemu tipa kamp kucice (ne bukvalno kamp kucica..vec nesto slicno a opremljeno svom potrebnom opremom) tako da bi mogli da ako na jednom mjestu ne ide posao....da predjemo na drugo...npr...ne ide pored škole....idem ja pored stadiona...i slično.
Ilke je rekao : vrhunska ideja, trbalo bi pokusati sa ovim biznisom jer je ovo vec u razvijenim gradovima vec odavno pocelo.
Gilermo Franco je rekao : Bravo to nesto malo ozbiljnije
Neko je rekao : ideja je dobra ali zahteva odredjenu lokaciju
Perka je rekla : odlićna ideja samo treba prava lokacija i zagarantiran je uspjeh .....
Belma je rekla : Ideja nije losa, za uzurban americki svijet, koji bi sve "sa nogu" i ne poznaje cari i cejf naseg tradicionalnog ispijanja tople kafe uz prijatno caskanje sa prijateljima.....
Ivan je rekao : Super ideja...nema sta...
Mico je rekao : Da li neko zna, neku firmu koja se bave prodajom kafe i jos neceg slicnog sto bi se prodavalo u takvom lokalu a da besplatno daje na koriscenje aparat za kafu, tople i rashladne vitrine i sl.?
miroslav.srbin je rekao : Odlicna ideja.
Oliver je rekao : ok ideja, ali kafa za poneti ima na svakom cosku, po pekarama, auto radnjama, pumpama, kaficima...
Dodajte Vaš komentar :  

Vaše ime :

Komentar :